utorak, 18. listopada 2011.

Mramorni vijenac s kavom





Pripremite:


1 čašu jogurta
3/4 čaše od jogurta ulja
3/4 čaše od jogurta šećera
3 čaše od jogurta brašna
4 jaja
1 prašak za pecivo
2 žlice kakaa
2 žlice crne kave

Izmutite šećer i jaja. Dodajte jogurt, ulje, prašak za pecivo i brašno, dobro izmiješajte. U dublji namašten pobrašnjen kalup ulijte pola smjese, a u ostatak dodajte kakao i kavu i dobro izmiješajte da dobijete tamnu smjesu.


Tamnu i svijetlu smjesu u kalup izlijevajte naizmjence ili tamnu izlijte na svijetlu i vilicom lagano promiješajte da se dobijete šare.
Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 225 °C oko 30 minuta.


Pečeni kolač prelijte glazurom od čokolade. (3 žlice šećera rastopiti u 4 žlice mlijeka, rastopiti u tome 100 g dobre čokolade, pa dodati maslaca kao kutija šibica. Miješati da se izjednači, miješajući ohladiti i preliti preko vijenca.)


Kolač možete napraviti bez kave, u drukčijem kalupu i bez glazure. U tom slučaju ga samo posipajte šećerom u prahu.





Broj komentara: 5 :

  1. Mnogo dobro:) Mnogo ukusno.Pravi kolac uz kafu;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Zamalo da manem prstom po ekranu, ne bih li umočila u ovaj čokoladni fil. Odlično izgleda!

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala, cure! <3 Da, i nama se jako svidio, iako su nam mnogi prigovarali što ćemo raditi deserte s kavom. Mnogi ih kao ne vole, no sve što smo dosad ispekle (s kavom), dobro je prošlo i začas nestalo.:)))

    (Maja)

    OdgovoriIzbriši
  4. Evo se pece.. :))
    Tvrtko

    OdgovoriIzbriši