Jeka za natječaj na Forum.hr
1 malu konzervu crvenog (kidney) graha
1 crvenu papriku
1 žutu papriku
1 srednje veliku glavicu luka
5 žlica pšenične krupice
2 jaja
svježe mljeveni papar
narezanu ljutu papričicu
1 malu žličicu tučenog korijandera
malo naribanog muškatnog oraščića
sol
malo maslinova ulja za pleh i pirjanje
Grah ocijedite, isperite i istucite u pire.
Krupicu navlažite s nekoliko žlica vrele vode i poklopljeno pustite da nabubri.Papriku narežite na kockice, luk usitnite i pirjajte nekoliko minuta pa dodajte grah. Miješajte da ispari tekućina i zatim ohladite.
Istucite jaja metlicom i pomiješajte s povrćem, dodajte krupicu i začine.
Pecite na 190 stupnjeva prvih 15 minuta pa smanjite vatru na 180 i pecite još pola sata.
Pogača prija s dinstanom paprikom na luku, s patlidžanima s grila s malo češnjaka,...
.....s ovčjom skutom i krastavcima, s jogurtom...
Nema tog jela s kojim se neće složiti.
Jako zanimljiv recept, dodatak kidney graha mi zvuči odlično. Bilježim, ovo se mora isprobati!
OdgovoriIzbrišiMislim da bi ja tu pogaču s dinstanom paprikom na luku, s patlidžanima s grila pojela u slast :)
Draga Tanja,
OdgovoriIzbrišiova nam je pogača odlična u raznim kombinacijama, a nadamo se da će se i vama svidjeti! :)