nedjelja, 21. kolovoza 2011.

Pogača od graha



Pripremite:

1 malu konzervu crvenog (kidney) graha
1 crvenu papriku
1 žutu papriku
1 srednje veliku glavicu luka
5 žlica pšenične krupice
2 jaja
svježe mljeveni papar
narezanu ljutu papričicu
1 malu žličicu tučenog korijandera
malo naribanog muškatnog oraščića
sol
malo maslinova ulja za pleh i pirjanje



Grah ocijedite, isperite i istucite u pire.
Krupicu navlažite s nekoliko žlica vrele vode i poklopljeno pustite da nabubri.
Papriku narežite na kockice, luk usitnite i pirjajte nekoliko minuta pa dodajte grah. Miješajte da ispari tekućina i zatim ohladite.
Istucite jaja metlicom i pomiješajte s povrćem, dodajte krupicu i začine.



Pecite na 190 stupnjeva prvih 15 minuta pa smanjite vatru na 180 i pecite još pola sata.




Pogača prija s dinstanom paprikom na luku, s patlidžanima s grila s malo češnjaka,...




.....s ovčjom skutom i krastavcima, s jogurtom...




Nema tog jela s kojim se neće složiti.










2 komentara :

  1. Jako zanimljiv recept, dodatak kidney graha mi zvuči odlično. Bilježim, ovo se mora isprobati!
    Mislim da bi ja tu pogaču s dinstanom paprikom na luku, s patlidžanima s grila pojela u slast :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Draga Tanja,
    ova nam je pogača odlična u raznim kombinacijama, a nadamo se da će se i vama svidjeti! :)

    OdgovoriIzbriši