petak, 22. srpnja 2011.

Tuljci s ribizlama





Pripremite:

1 paket kupovnog lisnatog tijesta (mi smo koristile tijesto iz Lidla)
3dl mlijeka
2dl slatkog vrhnja
2 jaja
4 žlice vanil šećera
4 žlice škrobnog brašna
1/2 kg ribizla
šećera po ukusu  


Tijesto razvaljajte na 1/2 cm debljine i narežite na kvadrate 8x11 cm. Od svakog kvadrata smotajte "fišek" i u sredinu stavite lopticu od zgužvanog pek papira, da se tuljac u pečenju ne bi zatvorio.  Pecite oko 20 minuta na 170 stupnjeva. Neka tuljci ostanu svijetli.


Pjenasto istucite jaja sa šećerom i škrobnim brašnom i 1dl mlijeka. Pomiješajte preostalo mlijeko i vrhnje i zagrijte do kuhanja. Lagano umiješajte smjesu s jajima. Kuhajte na laganoj vatri da dobijete kremu i ohladite. Hladnu kremu malo izmiksajte da postane laganija pa u nju umiksajte polovicu ribizla koje ste izblendali u pire i procijedili da se oslobodite sjemenki.


Na kraju oprezno umiješajte preostale bobice ribizli. Punite "fišeke" od tijesta kremom.


Najlakše ćete ih napuniti ako kremom napunite vrećicu za zamrzavanje pa odrežete jedan kut. 



1 komentar :

  1. tuljčići su preslatki.
    koja dobra ideja.
    sanja

    OdgovoriIzbriši