ponedjeljak, 20. lipnja 2011.

Pašta paprika





Pripremite:

400g kvalitetne tjestenine
1 crvenu papriku
1 glavicu češnjaku
ljutu papričicu
maslinovo ulje
bosiljak
sol
papar

U dosta ključale slane vode skuhajte tjesteninu. Neka ostane al dente.

Dok se tjestenina kuha pripravite umak:

U većoj posudi na 4 žlice maslinova ulja na laganoj vatri kratko prepecite usitnjeni češnjak. Pazite da ne pregori - to je ključno da umak ne bi imao gorkast okus.


Maknite s vatre pa dodajte isitnjenu papriku i ljutu papričicu bez sjemenki i opne. Ako ne volite oštri okus - papričicu izostavite.

Vratite na vatru, posolite i popaprite te pirjajte nekoliko minuta. Kuhanu tjesteninu vadite iz vode i odmah umiješajte u umak. Tjesteninu nemojte cijediti.


Sve dobro izmiješajte.

Poslužite sa svježim bosiljkom ili naribanim pecorinom.




1 komentar :