5 jaja
4 žlice šećera
1 žlicu vanil šećera
5 žlica oštrog brašna
za nadjev:
5 velikih žlica pekmeza.
Istucite žumanjke sa šećerom da bude pjenasto. Od bjelanjaka istucite snijeg.
Izmješajte sve sastojke dodavajući brašno i lagano miješajte lopaticom. Izlijte u veliki pleh na papir za pečenje.
Pecite 20k minuta na 175 stupnjeva. Skinite papir za pečenje.
Hladno namažite pekmezom po želji. Još malo zamotajte u krpu.
"#$%&
OdgovoriIzbrišiBro i fino
a nije VZ5
BTW neće me uvaljati osim kao tešku anonimku
OdgovoriIzbrišiKrpica
krasna je, pravo domaće izgleda sa tim žuuutim tijestom i tamnim pekmezom
OdgovoriIzbrišiiako nije baš moj izbor kolača ovu bi smazala s guštom, najmi
polly
Hvala, cure!
OdgovoriIzbrišiNama je to jedan od najdražih kolača, iako ja najviše volim verziju s pekmezom od marelica.:)
(Maja)