srijeda, 8. lipnja 2011.

Brza rolada s pekmezom





Pripremite:

5 jaja
4 žlice šećera
1 žlicu vanil šećera
5 žlica oštrog brašna

za nadjev:

5 velikih žlica pekmeza.

Istucite žumanjke sa šećerom da bude pjenasto. Od bjelanjaka istucite snijeg.

Izmješajte sve sastojke dodavajući brašno i lagano miješajte lopaticom. Izlijte u veliki pleh na papir za pečenje.

 Pecite 20k minuta na 175 stupnjeva. Skinite papir za pečenje.


Još toplo tijesto savijte u mokar ubrus i ostavite da se ohladi.


Hladno namažite pekmezom po želji. Još malo zamotajte u krpu.


Servirajte sa tučenim vrhnjem, umakom od vanilije, kompotom ili svježim voćem.




4 komentara :

  1. "#$%&

    Bro i fino

    a nije VZ5

    OdgovoriIzbriši
  2. BTW neće me uvaljati osim kao tešku anonimku

    Krpica

    OdgovoriIzbriši
  3. krasna je, pravo domaće izgleda sa tim žuuutim tijestom i tamnim pekmezom
    iako nije baš moj izbor kolača ovu bi smazala s guštom, najmi

    polly

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala, cure!

    Nama je to jedan od najdražih kolača, iako ja najviše volim verziju s pekmezom od marelica.:)
    (Maja)

    OdgovoriIzbriši