Pripremite:
3 jaja
5 žlica šećera
1 žlica vanili šećera
12 žlica brašna
6 žlica otopljenoga hladnog maslaca (možete zamijeniti uljem)
4 žlice hladnog mlijeka
1 prašak za pecivo
korica jednog neprskanog limuna
za nadjev:
500g svježeg sira
8 žlica šećera
4 žlice vanil šećera
1 jaje
1 žlica oštrog brašna
100g suhog grožđa
sok i korica jednog limuna
Za tijesto tucite jaja sa šećerom i vanil šećerom da bude pjenasto. Izmiješajte brašno i prašak za pecivo. U jaja naizmjenično dodavajte brašno i mlijeko i na kraju umoješajte maslac ili ulje i limunovu koricu. Tijesto mora biti dovoljno rijetko da se može lijevati u pleh. Ako je gušće, dodajte malo mlijeka.
Pola tijesta ulijte na dno namazanog pleha i pecite 10 minuta na 175 stupnjeva.
Dok se tijesto peče protisnite sir da nema grudica. Dodajte jaje,šećer i sve dobro istucite. Na kraju dodajte suho grožđe (možete ga i izostaviti), brašno, sok i koricu limuna.
Ovo će se dopasti mom mužu! Možda mu napravim sutra. Hvala!
OdgovoriIzbrišiovo mi je najdraža pita-sa sirom i grožđicama. Odlično izgleda, jako fino!
OdgovoriIzbrišiPita izgleda predivno! Jedna od mojih najdrazih...:)
OdgovoriIzbrišito je kolač koji najčešće radim jer ga svi vole i pojede se začas
OdgovoriIzbrišii stavim brusnice u filu, više mi se dopadaju od grožđica
jako, jako fino, njami
polly
6 žlica OTOPLJENOG HLADNOG maslaca???
OdgovoriIzbrišiŠljivka,
OdgovoriIzbrišimaslac se otopi i 10tak minuta ohladi.
Ulije se u tijesto.