Pripremite:6 žlica ušećerenog đumbira
3 lista želatine
200 ml slatkog vrhnja
2 jaja
2 žlice škrobnog brašna
4 žlice šećera
1dl mlijeka
rum
Usitnite đumbir. Namočite želatinu u hladnu vodu. Istucite jaja sa šećerom, škrobnim brašnom i mlijekom.
Zagrijte slatko vrhnje, umiješajte mlijeko s jajima i tucite na laganoj vatri da zakuha i zgusne se. Maknite s vatre pa umiješajte otopljenu želatinu, a zatim i đumbir.
Ako želite spektakularno posluženu kremu, ugrijte rum, zapalite ga pa brzo prelijte preko kreme raspoređene u čaše.
Ako niste vješti flambiranju, rum jednostavno ulijte preko kreme. Ukrasite većim komadima ušećerenog đumbira.
Aaaaa...................mene je teško ostaviti bez riječi, a vi ste drage Jedozovnjače uspjele.
OdgovoriIzbriši