utorak, 8. veljače 2011.

Krema od đumbira





Pripremite:

6 žlica ušećerenog đumbira
3 lista želatine
200 ml slatkog vrhnja
2 jaja
2 žlice škrobnog brašna
4 žlice šećera
1dl mlijeka
rum


Usitnite đumbir. Namočite želatinu u hladnu vodu. Istucite jaja sa šećerom, škrobnim brašnom i mlijekom.

Zagrijte slatko vrhnje, umiješajte mlijeko s jajima i tucite na laganoj vatri da zakuha i zgusne se. Maknite s vatre pa umiješajte otopljenu želatinu, a zatim i đumbir.


Ako želite spektakularno posluženu kremu, ugrijte rum, zapalite ga pa brzo prelijte preko kreme raspoređene u čaše.

Ako niste vješti flambiranju, rum jednostavno ulijte preko kreme. Ukrasite većim komadima ušećerenog đumbira.





1 komentar :

  1. Aaaaa...................mene je teško ostaviti bez riječi, a vi ste drage Jedozovnjače uspjele.

    OdgovoriIzbriši