Maja za V-magazin
450 ml slatkog vrhnja
1 mahunu vanilije
80 g šećera
5 žumanjaka
3 žlice smeđeg šećera
Raspolovite mahunu vanilije, ostružite unutrašnjost i umiješajte u vrhnje. Umiješajte polovicu od količine šećera, stavite i ostatke vanilije i zakuhajte. Tucite žumanjke s ostatkom šećera da dobijete svijetlu, pjenušavu kremu. Maknite vrhnje s vatre izvadite mahune vanilije, polagano, cijelo vrijeme miješajući dodajte žumanjke u vrhnje.
Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva, kremu rasporedite u vatrostalne zdjelice i složite ih u pleh. Nalijte vode toliko da posudice budu uronjene do pola.
Nakon 45 minuta izvadite kremu da se ohladi na sobnoj temperaturi.
vidi brenera!
OdgovoriIzbrišikako su slatki...
s
Drage blogerice, pomno pratim vaše recepte i super su! Mnoge sam isprobala...
OdgovoriIzbrišiNo zanima me zašto se u zadnje vrijeme na blogu recepti ne pojavljuju u isto vrijeme kad i u Večernjem listu?
Veselim se novim idejama:-)
Drago nam je što nas redovito pratite! :)
OdgovoriIzbrišiKašnjenja se događaju samo kad imamo tehničkih poteškoća, na koje nažalost ne možemo utjecati.
super ti je ispao
OdgovoriIzbriši