četvrtak, 3. veljače 2011.

Creme brulee


Maja za V-magazin

Pripremite:

450 ml slatkog vrhnja
1 mahunu vanilije
80 g šećera
5 žumanjaka
3 žlice smeđeg šećera

Raspolovite mahunu vanilije, ostružite unutrašnjost i umiješajte u vrhnje. Umiješajte polovicu od količine šećera, stavite i ostatke vanilije i zakuhajte. Tucite žumanjke s ostatkom šećera da dobijete svijetlu, pjenušavu kremu. Maknite vrhnje s vatre izvadite mahune vanilije, polagano, cijelo vrijeme miješajući dodajte žumanjke u vrhnje.


Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva, kremu rasporedite u vatrostalne zdjelice i složite ih u pleh. Nalijte vode toliko da posudice budu uronjene do pola.


Nakon 45 minuta izvadite kremu da se ohladi na sobnoj temperaturi.


Pospite s malo smeđeg šećera i karamelizirajte kuhinjskim brenerom.


Ako nemate taj zgodan aparatić, uključite gornji grijač u pećnici na 200 stupnjeva, posudice postavite na najgornju prečku i izvadite čim šećer dobije mjehuriće.






4 komentara :

  1. vidi brenera!
    kako su slatki...
    s

    OdgovoriIzbriši
  2. Drage blogerice, pomno pratim vaše recepte i super su! Mnoge sam isprobala...
    No zanima me zašto se u zadnje vrijeme na blogu recepti ne pojavljuju u isto vrijeme kad i u Večernjem listu?

    Veselim se novim idejama:-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Drago nam je što nas redovito pratite! :)

    Kašnjenja se događaju samo kad imamo tehničkih poteškoća, na koje nažalost ne možemo utjecati.

    OdgovoriIzbriši