utorak, 18. siječnja 2011.

Đul pita





Pripremite:


9 listova vučenog tijesta
100g sjeckanih badema ili oraha
100 g sušenih brusnica
50g grožđica
150g otopljenog maslaca
100g šećera

za preljev:

1/2 l vode
120g šećera
sok i korica jednog neprskanog limuna

Rastopite maslac na niskoj temperaturi da ne potamni. Premažite jednu koru maslacem preklopite drugom također premazanom maslacem, pa pospite trećinom oraha, sušenog voća i šećera, prekrijte trećim listom tijesta, premažite maslacem pa uvijte u čvrstu roladu.



Ponovite postupak s ostalim listovima. Rolade režite na režnjeve...




....i gusto ih slažite u pleh.




Ako su listovi vučenoga tijesta jako tanki "pojačajte" slojeve s još nekoliko listova.
Pecite 15 minuta na 170 stupnjeva.




Otopite šećer u svijetao sirup, nalijte vodu, dodajte limunov sok i komadiće narezane korice. Prokuhajte 15 minuta. Tople "đuliće" prelite sirupom.
Ostavite da se ohladi.






1 komentar :