Pripremite:
9 listova vučenog tijesta
100g sjeckanih badema ili oraha
100 g sušenih brusnica
50g grožđica
150g otopljenog maslaca
100g šećera
za preljev:
1/2 l vode
120g šećera
sok i korica jednog neprskanog limuna
Rastopite maslac na niskoj temperaturi da ne potamni. Premažite jednu koru maslacem preklopite drugom također premazanom maslacem, pa pospite trećinom oraha, sušenog voća i šećera, prekrijte trećim listom tijesta, premažite maslacem pa uvijte u čvrstu roladu.
Ponovite postupak s ostalim listovima. Rolade režite na režnjeve...
....i gusto ih slažite u pleh.
Ako su listovi vučenoga tijesta jako tanki "pojačajte" slojeve s još nekoliko listova.
Pecite 15 minuta na 170 stupnjeva.
Otopite šećer u svijetao sirup, nalijte vodu, dodajte limunov sok i komadiće narezane korice. Prokuhajte 15 minuta. Tople "đuliće" prelite sirupom.
Ostavite da se ohladi.
nešto slično jeo sam u Bosni.
OdgovoriIzbrišijako fino