četvrtak, 2. prosinca 2010.

Quiche s porilukom i špekom





Pripremite:


za tijesto:

250g brašna
125g maslaca
2 jajeta
1 žlica kiselog vrhnja
malo maslinovog ulja
sol
malo hladne vode

Zamijesite tijesto i ostavite ga barem pola sata u hladnjaku. Umjesto ovog možete koristiti i lisnato.


za nadjev:

3 veća poriluka
žlica maslaca
200g špeka (ili pršuta)
sol
papar
200ml mlijeka
150ml slatkog vrhnja ili milerama
4 žlice naribanog sira
4 jajeta



Narežite poriluk i prodinstajte ga na maslacu. Poklopite i ostavite da omekša, otprilike 15ak minuta. Nasjeckate špek, dodajte poriluku da se prodinsta. Posolite, ali oprezno zbog špeka (pršuta), popaprite.
Stavite sa strane da se malo ohladi.

Umutite jaja, mlijeko i slatko vrhnje. Dodajte tome naribani sir. U smjesu umijšajte ohlađen poriluk.

Tijesto razvaljajte u kalup, ispikajte vilicom i zatim ravnomjerno rasporedite nadjev.

Pecite 35-40min na 180C.






2 komentara :

  1. Evo meni opet noćnog obroka. Izgleda "Sršekovski" fino.

    OdgovoriIzbriši
  2. fino ti izgleda?
    I meni se sviđa,jako.

    OdgovoriIzbriši