Maja za natječaj na Forum.hr
Pripremite:
za tijesto:
250g brašna
125g maslaca2 jajeta
1 žlica kiselog vrhnja
malo maslinovog ulja
sol
malo hladne vode
Zamijesite tijesto i ostavite ga barem pola sata u hladnjaku. Umjesto ovog možete koristiti i lisnato.
za nadjev:
3 veća poriluka
žlica maslaca
200g špeka (ili pršuta)
sol
papar
200ml mlijeka
150ml slatkog vrhnja ili milerama
4 žlice naribanog sira
4 jajeta
Narežite poriluk i prodinstajte ga na maslacu. Poklopite i ostavite da omekša, otprilike 15ak minuta. Nasjeckate špek, dodajte poriluku da se prodinsta. Posolite, ali oprezno zbog špeka (pršuta), popaprite.
Stavite sa strane da se malo ohladi.
Umutite jaja, mlijeko i slatko vrhnje. Dodajte tome naribani sir. U smjesu umijšajte ohlađen poriluk.
Tijesto razvaljajte u kalup, ispikajte vilicom i zatim ravnomjerno rasporedite nadjev.
Pecite 35-40min na 180C.
Evo meni opet noćnog obroka. Izgleda "Sršekovski" fino.
OdgovoriIzbrišifino ti izgleda?
OdgovoriIzbrišiI meni se sviđa,jako.