subota, 11. prosinca 2010.

Kruh s maslinama, sirom i ružmarinom




Pripremite:

500 g brašna
4 dag svježeg kvasca ili jednu vrećicu suhoga
1/2 žličice soli
50g maslaca (ili maslinovo ulje)
20tak nasjeckanih crnih maslina
100g kozjeg sira
grančica svježeg ružmarina


U brašno umiješajte sol i suhi kvasac. Ako koristite svježi kvasac, razmutite ga u nekoliko žlica toploga mlijeka i malo šećera.




Otopite maslac, umiješajte masline. U brašno, ako imate svježi kvasac umiješajte dignuti kvas, a za smjesu sa suhim kvascem dodajte maslac, masline i toliko tople vode da se umijesi ne odveć mekano tijesto. Sir možete umiješati u tijesto ili ga staviti na kruh pred kraj pečenja.

Neka se 30 minuta, prekriveno ubrusom, diže na toplom.

U duguljati pleh namazan maslinovim uljem preselite malo premiješeno tijesto. Mokrom rukom poravnajte i stavite dvije grančice svježega ružmarina na kruh.




Pecite oko 35 minuta na 190 stupnjeva pa smanjite temperaturu na 180 stupnjeva. Tada na kruh poslažite ploške sira ako sir već niste umijesili u kruh i pecite još 20 minuta.








Nema komentara :

Objavi komentar