petak, 26. studenoga 2010.

Čoko srca






Pripremite:


360 g brašna
100 g muscovado šećera
40 g kakao praha
160g maslaca
1 jaje
malo soli
naribana korica jedne neprskane naranče


Izmješajte brašno, kakao, šećer, naribanu koricu i sol. Umrvite maslac pa zamijesite s jajetom i malo ledeno hladne vode.
Ostavite na hladnom barem pola sata.



Razvaljajte tijesto 1 i pol centimentar debelo pa vadite oblike srca. Pecite oko 10 minuta na 180 stupnjeva.Ohladite na rešetki.


Za glazuru otopite na pari 100g čokolade s barem 60% kakako mase sa žlicom šećera i sokom jedne naranče. U otopljeno dodajte žlicu maslaca. Prevucite srca.



Neka se ohlade da glazura očvrsne.

Sjajno će pratiti neki citrusni voćni čaj.





2 komentara :