komad mesa divlje svinje od prsa od oko 1kg
sol
maslinovo ulje
za marinadu:
1l dobrog crnog vina (plavac,frankovka...)
1 korijen celera, narezan
1 korijen peršina, narezan
1 korijen mrkve, narezan
veliku glavicu luka narezanu na ploške
glavicu češnjaka razdvojenu na režnjeve
svježi timijan
ružmarin
smrekove bobice
papar u zrnu
nekoliko listova lovora
Sve sastojke prelijte vinom, dolijte oko 1/2 litre vode i prokuhajte 15 minuta.
Ohladite.
Prelijte meso i ostavite stajati na hladnom barem 48 sati.
za nadjev:
4 stabljike mladoga luka
maslinovo ulje
papar
timijan
Narežite luk, posolite i pirjajte na maslinovu ulju dok ne dobijete kremast umak.
Dodajte nekoliko listića timijana, popaprite.
Meso izvadite iz paca, obrišite, odstranite ostatke kostiju ili hrskavice, uklonite žilice i posolite.
Premažite meso nadjevom i zarolajte u čvrstu roladu koju učvrstite kuhinjskim koncem.
Na duboku tavu ulijte malo maslinova ulja pa prepecite roladu sa svih strana. Smanjite vatru i lagano pecite oko 45 minuta. Možete podlijevati s malo temeljca.
Marinadu procijedite, povrće pirjajte na malo maslaca, podlijevajte tekućinom od marinade i pirjajte najmanje sat vremena.
Ako želite gladak umak, načinite pire štapnim mikserom. Reducirajte da dobijte gust umak.
Umak poslužite uz okruglice ili njoke.
Totalno ste poveprile. Ostavite kojeg i meni.
OdgovoriIzbrišiPredivno i uzbuđujuće, pojeo bih ekran.
Biram gust, gladak umak i okruglice, duplu porciju molim, za mene i Asterixa.
Vaš Obelix
Evo ti dupla pusa umrljana umakom i džemom od višnje maraške.
OdgovoriIzbrišihvala