Jeka prema receptu iz knjige V. Alexiadou - Vefa's Kitchen
Pripremite:
500g mljevenog mesa divlje svinje
400g mljevene janjetine
1 jaje
2 kriške bijelog kruha
1dl mlijeka
4 žlice istučenih pistacija
350g grčke fete
1 glavicu luka
4 režnja češnjaka
svježi timijan
papar
sol
maslinovo ulje
Meso divlje svinje dobro isperite u hladnoj vodi i sameljite na krupnije komade. Izmiješajte obje vrste mesa, u toplo mlijeko natopite kruh, naribajte luk na ribež za jabuke, češnjak isitnite, pistacije stucite u mužaru, timijanu natrgajte listiće.
Razmekšali kruh dobro ocijedite od mlijeka i dodajte u smjesu s mesom i ostalim sastojcima. Na kraju umiješajte jaje, posolite, popaprite.
Fetu narežite na ploškice. Formirajte male pogačice od mesa, na sredinu stavite komadić fete i prekrijte drugom pogačicom. Pritisnite krajeve da dobijete čvrstu pljeskavicu.
Pecite na grill tavi na malo maslinova ulja.
Poslužite s puno svježe salate i s nekoliko vrsta kruha. Uz ove pljeskavice prijat će i kuhano povrće ili kuhani krumpir.
Ovakve faširance je sigurno radila Helena pa ju je Paris oteo Menelaju.
OdgovoriIzbrišiPazite da i vi ne izazovete kakav rat.
Kaj bi tek to bilo...
OdgovoriIzbrišiNas smo dvije.