za tijesto:
250g brašna
250g meda
50g maslaca
2 jaja
sok i korica jedne neprskane naranče
mala žličica cimeta
nekoliko istučenih klinčića
1 paketić praška za pecivo
za nadjev:
2 šalice želea od ribizle, brusnice ili naranče
za glazuru:
100g čokolade s najmanje 60% kakao mase
2 žlice šećera
2 žlice mlijeka
žlica maslaca
Otopite na laganoj vatri med, šećer i maslac. Kad se masa ohladi umiješajte električnom miješalicom jaja. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i začinima pa umiješajte u smjesu s medom.
Pecite oko 30 minuta na 170 stupnjeva u maslacem namazanom obliku.
Kad se tijesto ohladi, prerežite ga po sredini. Vratite donji dio u pleh u kojem se pekao.
Zagrijte žele pa još s toplim premažite donji dio tijesta. Pustite da se ohladi pa preklopite drugim dijelom tijesta. Gornju plohu premažite s dvije žlice želea pa nanesite glazuru.
Ohladite.
Glazuru pripremite tako da u mlijeku otopite šećer pa u toploj smjesi rastopite naribanu čokoladu. Na kraju umiješajte maslac.
Ako se smjesa stegne zagrijte je u vodenoj kupelji.
što mislite,bi li valjalo da se i u sredinu metne čokolada?
OdgovoriIzbrišilanki
A možeš probati.
OdgovoriIzbrišiIako ,ovaj žele u sredini daje onak fini svježi okus.
Stavi u čokoladu malo narančina soka.
Moglo bi biti dobro.