400g vrganja
50g maslaca
200g dimljene slanine
1 glavicu luka
2 režnja češnjaka
dvije srednje velike mrkve
korijen peršina
1dl prošeka
100g ječmene kaše
sol
svježe mljeveni papar
svježi timijan
Narežite slaninu na tanke ploške pa ju kratko prepecite na maslacu, dodajte luk, češnjak, mrkvu i peršin, sve sitno narezano. Pirjajte.
Dodajte vrganje narezane na listiće i pirjajte podlijevajući temeljcem ili toplom vodom. Kad je povrće omekšalo zalijte prošekom.
Poslužite posuto svježim vlascem ili ovčjim sirom.
krasan vam ovaj čušpajzić :)
OdgovoriIzbrišija jako volim zagorsku juhu
nedavno sam napravila pun hamper (znam opako pretjerat s hranom, ovaj put sam više nego uduplo) za neku veselicu i svi su ponjupali po dva, tri tanjura
i posle zadovoljno otpuhivali
baš su bili slatki za vidjet, rumeni i omamljeni od fine papice hehe
polly
Drago nam je da ti se sviđa.
OdgovoriIzbrišiNema ljepšeg prizora od sretnog lica iznad pomazanog tanjura.
I naš se čuzpajz smazo i kruhom se pomazali tanjuri i još bio malo šarfast pa i vino pasalo.mljac!