subota, 21. kolovoza 2010.

Džem od ribizla


Jeka za V-magazin 

Pripremite:

1 kg ribizla
600g šećera


Ovaj džem možete raditi i od bobica bazge. Postupak i količine su isti, samo u bazgine bobice dodajte 1 limun.
Bobice skinite vilicom s opranih grozdića.


Kratko prokuhajte bobice, a ako želite glatki pekmez, propasirajte kroz cijedilo. Dodajte šećer i na jakoj vatri kuhajte 20 minuta.

Ako želite da bobice ostanu cijele, šećer otopite u sirup sa 6 žlica vode za ribizle ili limunova soka, ako kuhate bazgu.


Dodajte voće i kuhajte oko pola sata tresući posudu, bez miješanja.
Punite vruće u zagrijane staklenke.




1 komentar :

  1. pljuste recepti za dzemove, marmelade sa svih strana....ovo je prava egzotika..

    OdgovoriIzbriši