Pripremite:
za podlogu:
1 šalica riže kratkog zrna
1 žlica maslaca
2 šalice mlijeka
5 žlica vanili šećera
3 žlice likera od višanja
70g čokolade s 60% kakao mase
Na otopljenom maslacu kratko popržite rižu, pošećerite, ulijte mlijeko i kuhajte na laganoj vatri da riža upije tekućinu. Poklopite i pustite da se ohladi. Riža će upiti svo mlijeko i lagano nabubriti.
Otopite čokoladu u likeru i umiješajte u rižu. Odložite u hladnjak.
za kremu:
6 žlica šećera
3dl mlijeka
3 žlice brašna
1/2 dl slatkog vrhnja
50g maslaca
50g krokanta od badema ili narezanih lješnjaka
Šećer otopite u karamel i prelijte mlijekom. Kad se otopi i zakuha, umiješajte brašno razmućeno u vrhnju i skuhajte kremu. U još toplo umiješajte maslac i bademe.
Ohladite.
Kad je riža hladna, u malim kalupićima ili maloj zdjelici formirajte podloške. Svaki premažite kremom, prelijte slojem čokoladne kreme od 100g čokolade otopljene u 1dl slatkog vrhnja.
Ukrasite višnjama.
vrlo privlačno izgleda, no moram priznati da nisam nikad probala napraviti ovakve slatko-riža kombinacije, a morala bi jer me već dugo vrebaju razni recepti ;)
OdgovoriIzbrišiProbaj.
OdgovoriIzbrišiPodloga od riže je brzo gotova,abore možeš poslagati svašta.
Vrlo je zanimljiva kombinacija.
Ovo izgleda predivno.
OdgovoriIzbrišiPa još čokolada,krokanat i višnje.
preprefino.