utorak, 11. svibnja 2010.

Risi bisi na venecijanski



Pripremite:

1kg svježeg graška ili 1/2kg smrznutog
150g suhe pancete
1 mala glavica luka
100g maslaca
povrtni temeljac
papar
sol
svježe naribani parmezan


Očistite grašak. (Možete koristiti i zamrznuti.) Na maslacu pirjajte grašak, posolite i podlijevajte temeljcem.



Pancetu prepržite pa dodajte sitno narezan luk, pirjajte da luk omekša. Dodajte u luk i pancetu pola količine graška. Preostali grašak propasirajte ili smiksajte pa u njega dodajte dvije šalice riže.


Kuhajte na laganoj vatri. Ako je potrebno, dodajte malo povrtnog temeljca. Kad je riža kuhana primješajte pancetu, luk i grašak u zrnu. Neka jelo ostane kremasto.


Poslužite sa svježe naribanim parmezanom.


Nema komentara :

Objavi komentar