nedjelja, 11. travnja 2010.

Kolačići na konac






Pripremite:


600g brašna
200g svinjske masti
2 dl mlijeka
20g kvasca
malo soli
naribana korica jednoga limuna
krupniji kristal šećer za posipanje
4 žlice vanil šećera


Pripremite kvasac s malo toplog mlijeka i šećera. Pričekajte da se zapjeni.

Od brašna, malo soli, masti, kvasca i mlijeka zamijesite tijesto. Ne čekajte da se digne, nego ga razvaljajte i vadite kalupićima "kolutiće".

Pecite na 200 stupnjeva oko 10 minuta da ostanu svijetli.
 


 
U posudu u kojoj kuha voda kratko potopite kolačiće nanizane na konac.
 



Još mokre odmah uvaljajte u šećer.
 








3 komentara :

  1. koliko dugo treba držati kolačiće u vodi?
    Što znači "kratko" - 5 minuta?

    OdgovoriIzbriši
  2. Kolačići se u vrelu vodu spuste svega 20tak sekundi.
    Tako vlažni odmah se uvaljaju u šećer.

    OdgovoriIzbriši
  3. inače se još zovu i kuhan-pečen

    OdgovoriIzbriši