Pripremite:
600g brašna
200g svinjske masti
2 dl mlijeka
20g kvasca
malo soli
naribana korica jednoga limuna
krupniji kristal šećer za posipanje
4 žlice vanil šećera
Pripremite kvasac s malo toplog mlijeka i šećera. Pričekajte da se zapjeni.
Od brašna, malo soli, masti, kvasca i mlijeka zamijesite tijesto. Ne čekajte da se digne, nego ga razvaljajte i vadite kalupićima "kolutiće".
Pecite na 200 stupnjeva oko 10 minuta da ostanu svijetli.
U posudu u kojoj kuha voda kratko potopite kolačiće nanizane na konac.
Još mokre odmah uvaljajte u šećer.
koliko dugo treba držati kolačiće u vodi?
OdgovoriIzbrišiŠto znači "kratko" - 5 minuta?
Kolačići se u vrelu vodu spuste svega 20tak sekundi.
OdgovoriIzbrišiTako vlažni odmah se uvaljaju u šećer.
inače se još zovu i kuhan-pečen
OdgovoriIzbriši