Ovaj tart je varijanta Seville Orange and Marmelade Tart iz prekrasne knjige Tamasin Day-Lewis. Naranče su naše dubrovačke, a tart smo ispekli u malim modlicama za pite - bilo nam simpatično.
za tijesto:
125 g maslaca
350 g brašna
60g šećera
1 jaje
malo ledeno hladne vode
Od sastojaka brzo zamijesite tijesto i spremite ga u hladnjak.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
za kremu:
Na pari otopite 200g maslaca, 100g vanil šećera i sok i koricu tri neprskane naranče. Pustite da se stvori emulzija lagano mješajući pjenjačom. U zdjeli istucite 5 jaja kao za kajganu i dodavajte u smjesu s maslacem, ali tucite pjenjačom da se ne stvori kajgana.
Oblike namažite maslacem i obložite tijestom.Pecite tijesto 15 minuta.Izvadite oblike, smanjite temperaturu na 170 stupnjeva.
Čim tijesto malo "odahne" namažite ga želeom od naranče. Može poslužiti i onaj od ribizle ili marelice.
Ulijte kremu i pecite još 20 minuta.
Čim se limovi malo ohlade izvadite tartiće.
I Mabel bi malo... joj, joj... uf.
OdgovoriIzbrišiDD