srijeda, 24. veljače 2010.

Mini tart s kremom od naranče





Ovaj tart je varijanta Seville Orange and Marmelade Tart iz prekrasne knjige Tamasin Day-Lewis. Naranče su naše dubrovačke, a tart smo ispekli u malim modlicama za pite - bilo nam simpatično.

Količine su za 4 veće i 4 male modlice ili jednu veliku modlu za pite.

za tijesto:

125 g maslaca
350 g brašna
60g šećera
1 jaje
malo ledeno hladne vode

Od sastojaka brzo zamijesite tijesto i spremite ga u hladnjak.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.


za kremu:

Na pari otopite 200g maslaca, 100g vanil šećera i sok i koricu tri neprskane naranče. Pustite da se stvori emulzija lagano mješajući pjenjačom. U zdjeli istucite 5 jaja kao za kajganu i dodavajte u smjesu s maslacem, ali tucite pjenjačom da se ne stvori kajgana.


Oblike namažite maslacem i obložite tijestom.Pecite tijesto 15 minuta.Izvadite oblike, smanjite temperaturu na 170 stupnjeva.


Čim tijesto malo "odahne" namažite ga želeom od naranče. Može poslužiti i onaj od ribizle ili marelice.


Ulijte kremu i pecite još 20 minuta.


Čim se limovi malo ohlade izvadite tartiće.







1 komentar :