ponedjeljak, 15. veljače 2010.

Makovice




Pripremite:

500g brašna za dizana tijesta
1 paketić suhog kvasca
2 dl mlakog mlijeka
1 dl mlake vode
malo soli
120g rastopljenog maslaca
1 jaje


Brašno prosijte, posolite i pomiješajte s kvascem.
U mlijeko stavite maslac pa zagrijte da bude mlako, pomiješajte s vodom.

Lagano dodavajući mješavinu vode, maslaca i mlijeka zamijesite ne prerijetko tijesto. Malo ga "nalupajte" da dobije zraka, pokrijte i ostavite na toplom da se diže. Kad tijesto udvostruči masu,još ga malo snažno tucite pa na radnoj površini formirajte četverokut tijesta dva prsta debeo.


Režite trake pa oblikujte pletenice ili pogačice. Na pleh stavite pek papir, poslažite peciva, namažite istučenim jajem pa obilno pospite makom.

Pustite da se dižu još 20tak minuta.


Pecite oko pola sata na 180 stupnjeva.
 








Nema komentara :

Objavi komentar