300 g suhih smokava
6 jaja
2 žlice oštrog brašna
6 žlica šećera
2 žlice svijetlih mrvica
6 žlica nasjeckanih badema
4 žlice narezane crne čokolade
1 žlica kakao praha
1 dl ruma
naribana korica jedne neprskane naranče
Smokve narežite na male komadiće i namočite u topli rum, najbolje preko noći. Ocijedite od viška ruma.
Istucite žumanjke sa šećerom, od bjelanjaka umutite snijeg. Naizmjenično u žumanjke dodavajte sve sastojke i snijeg.
Oprezno, laganim pokretima izmješajte sastojke i ispecite u velikom plehu iz štednjaka.
Dovoljno je 15tak minuta pečenja na 175 stupnjeva.
Ohlađeno tijesto poprečno izrežite u tri lista.
za kremu:
1/2 l mlijeka
3 dl slatkog vrhnja
2 žumanjka
1 jaje
mahuna vanilije
100g šećera
6 žlica škrobnog brašna
125g maslaca
Istucite jaja sa šećerom i škrobnim brašnom i umješajte s 1dl vrhnja i 2 dl mlijeka. Ostatak vrhnja i mlijeka s mahunom vanilije stavite da se zagrije do pred vrenje, u laganom mlazu ulijte smjesu s jajima i tucite metlicom da se zgusne.
U mlaku kremu umiješajte maslac.
Listove tijesta natopite naračinim sokom, namažite kremom i slažite jedan na drugi. Okolo namažite kremom i pospite strugotinama čokolade ili prelijte čokoladnom glazurom.
super izgleda
OdgovoriIzbrišisuper izgleda
OdgovoriIzbrišiHvala! :)
Izbrišikakve bijele mrvice idu?
OdgovoriIzbrišibijele mrvice su suhi izribani kruh kojemu je skinuta korica.
OdgovoriIzbrišijeka