četvrtak, 14. siječnja 2010.

Savijača od kiselog kupusa


Jeka za V-magazin 


Pripremite:

8 debljih kora vučenog tijesta
1kg kiselog kupusa
100g na tanke rezance narezane suhe slanine
malo svinjske masti ( možete zamijeniti uljem)
2 jaja
1/2 dl suhog bijelog vina
papar, sol
kim
timijan
kiselo vrhnje za premazivanje


Narežite suhu slaninu na rezance pa je popržite na malo masti. Kupus ocijedite od rasola i popržite na hrskavoj slanini. Miješajte i lagano podlijevajte vinom. Kad je kupus samo malo omekšao, ohladite i začinite paprom, kimom, timijanom. Ako volite oštar okus dodajte i malo čili papričice. Umiješajte jaja i malo isitnjenog peršina, ako želite.

Svaku koru lagano poprskajte mješavinom vode i otopljenog maslaca pa u dvostruki sloj umatajte nadjev od kupusa.


Pecite oko pola sata na 180 stupnjeva. Pred kraj pečenja premažite tankim slojem kiselog vrhnja.

Poslužite uz graševinu, dobar cviček ili rizling.





1 komentar :