Pripremite:
6 jaja
6 žlica šećera
3 žlice oštrog brašna
2 žlice kakao praha
2 žlice gustina
Istucite žumanjke i šećer, da dobijete pjenušavu masu. Istucite bjelanjke u pjenu.
Prosijte oštro brašno, kakao i gustin. U bjelanjke naizmjenično umješajte žumanjke i brašnastu mješavinu.
Izlijte tijesto u veliku tepsiju od pećnice, na namašćeni pek papir. Pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva.
Još vruće tijesto odmah zamotajte u papir na kojem se pekao.
za kremu:
1 mahuna vanilije
5dl mlijeka
2.5 dl slatkog vrhnja
2 žumanjka + 1 jaje
5 žlica šećera
4 žlice gustina
125g maslaca
100g čokolade
malo ruma
Prerežite mahunu vanilije i stavite je u 4dl mlijeka i 2,5 dl slatkog vrhnja pa lagano zagrijavajte. Istucite 2 žumanjka i jedno jaje sa šećerom, gustinom i 1 decilitrom mlijeka. Umiješajte u vrelo mlijeko i tucite pjenjačom na laganoj vatri. U još toplu kremu umiješajte maslac.
Ohladite pa u kremu lagano umiješajte na sitno nasjeckanu ili naribanu čokoladu.
Umotano tijesto koje se ohladilo odvijte, položite na komad aluminijske folije, naprskajte otopinom ruma i vode i namažite kremom. Ponovo savijte pomoću lista folije i ostavite nekoliko sati u hladnjaku.
Hladnu roladu prelijte čokoladnom glazurom.
Čokoladna glazura:
Otopite 3 žlice šećera u 3 žlice vode, natrgajte 100g tamne čokolade i maknite s vatre. Miješajte da se čokolada otopi.
Na kraju dodajte 50 g maslaca i još toplom glazurom prelijte ili pošarajte roladu.
Nema komentara :
Objavi komentar