nedjelja, 24. siječnja 2010.

Rolada od mljevenog mesa




Pripremite:

600g miješanog mljevenog mesa
1 jaje
timijan
2 žlice maslinovog ulja
sol
papar


za nadjev:

5 kuhanih srednje velikih mrkava
100g šampinjona
100g ementalera
glavica češnjaka
nekoliko glavica ljutike
dvije kriške pršuta


Izmiješajte meso i jaje, ulje s listićima timijana, posolite i popaprite.


Na listu nauljene aluminijske folije formirajte četverokut od mesa i na jednoj strani poslažite prutiće mrkve, na trake narezan pršut i prutiće sira. Pomoću folije zarolajte meso, položite ga u vatrostalnu posudu, polijte s 3 žlice maslinovog ulja, oko rolade poslažite preostalu mrkvu, šampinjone, ljutiku i neoguljene režnjeve češnjaka.


Na 180 stupnjeva pokriveno pecite 25 minuta, skinite poklopac ili foliju, polijte meso s 1dl bijelog vina i pecite još pola sata.















2 komentara: