Pripremite:
3 šalice suhe zelene leće
luk
češnjak
timijan
svinjska mast
2 para češnjovki ili pečenica
600g carskog mesa iz paca ili dimljene vratine
sol, papar
Leću namočite dan ranije. Prokuhajte oko sat vremena s dodatkom nekoliko češnjeva češnjaka i paprom u zrnu.
Kobasice i meso iz paca prepržite na svinjskoj masti, pa odložite na toplo.
Na masti prepržite i glavicu sitno narezanog luka, malo češnjaka pa dodajte leću. Posolite, dodajte nekoliko listića timijana.
Leću stavite na dno pleha ili vatrostalne posude, poslažite kobasice i meso narezano na komade pa prelijte sokom u kojem se pirjala leća. Zapecite u pećnici na 180 stupnjeva oko 45 minuta poklopljeno i još 20 minuta bez poklopca.
Zelenu leću možete zamijeniti ječmom, heljdom ili crvenom lećom.
petak, 11. prosinca 2009.
Seljački složenac s kobasicama
Oznake:
*Jeka
,
Gluten free
,
Mesina i prilozi
,
V-magazin
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
I sada pogledaj ovu fotkicu i dooobro se zamislim...:)extra!
OdgovoriIzbrišiI nama se jako svidjelo. Obožavamo leću na sve načine.:)
OdgovoriIzbrišiovo je divota!!!!
OdgovoriIzbriši