petak, 11. prosinca 2009.

Seljački složenac s kobasicama


Jeka za V-magazin



Pripremite:

3 šalice suhe zelene leće
luk
češnjak
timijan
svinjska mast
2 para češnjovki ili pečenica
600g carskog mesa iz paca ili dimljene vratine
sol, papar


Leću namočite dan ranije. Prokuhajte oko sat vremena s dodatkom nekoliko češnjeva češnjaka i paprom u zrnu.
Kobasice i meso iz paca prepržite na svinjskoj masti, pa odložite na toplo.

Na masti prepržite i glavicu sitno narezanog luka, malo češnjaka pa dodajte leću. Posolite, dodajte nekoliko listića timijana.

Leću stavite na dno pleha ili vatrostalne posude, poslažite kobasice i meso narezano na komade pa prelijte sokom u kojem se pirjala leća. Zapecite u pećnici na 180 stupnjeva oko 45 minuta poklopljeno i još 20 minuta bez poklopca.
Zelenu leću možete zamijeniti ječmom, heljdom ili crvenom lećom.

3 komentara :