nedjelja, 20. prosinca 2009.

Pečena teleća koljenica



Pripremite, za 4 - 6 osoba:



Dvije teleće koljenice operite, obrišite i uklonite moguće sitne komadiće kosti. Posolite - utrljajte sol u mišiće i stavite u posudu za pečenje koja ima poklopac. Najbolja bi bila zemljana posuda, ali emajlirani pekač ili vatrostalna posuda su također dobri.

Meso malo natrljajte uljem, nalijte desetak žlica u samu posudu i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva.

Prvih 40 minuta nemojte otvarati posudu, a nakon toga okrenite meso malo polijte s mješavinom vode i svijetlog piva (1dl vode i 1dl piva). Neka se peče još 40 minuta.

Nakon toga skinite poklopac i polijte umakom. Smanjite temperaturu na 180. Pecite još 40 minuta.






Nema komentara :

Objavi komentar