210g brašna
prašak za pecivo
140g maslaca
70g šećera
1 žumanjak
limunovu korica
malo soli
5 žlica želea od ribizla
Pomiješajte brašno, šećer, limunovu koricu i prašak za pecivo pa umrvite hladan maslac, dodajte žumanjak, malo soli i brzo zamijesite s nekoliko žlica hladne vode. Tijesto razvucite na dno tepsije otprilike 30x20cm. Namažite želeom od ribizla ili nekim kiselkastim pekmezom.
4 bjelanjka
170g šećera u prahu
140g mljevenih oraha
50g sjeckanih oraha
Istucite bjelanjke u čvrst snijeg i pomalo dodavajte šećer. Kad dobijete čvrstu masu, usipajte mljevene orahe, lagano promiješajte i nanesite na tijesto namazano želeom. Posipajte sjeckanim orasima.
Pecite oko 30 minuta na 175 stupnjeva. Na pola pečenja kolač pokrijte papirom za pečenje.
140g maslaca
70g šećera
1 žumanjak
limunovu korica
malo soli
5 žlica želea od ribizla
Pomiješajte brašno, šećer, limunovu koricu i prašak za pecivo pa umrvite hladan maslac, dodajte žumanjak, malo soli i brzo zamijesite s nekoliko žlica hladne vode. Tijesto razvucite na dno tepsije otprilike 30x20cm. Namažite želeom od ribizla ili nekim kiselkastim pekmezom.
Nadjev:
4 bjelanjka
170g šećera u prahu
140g mljevenih oraha
50g sjeckanih oraha
Istucite bjelanjke u čvrst snijeg i pomalo dodavajte šećer. Kad dobijete čvrstu masu, usipajte mljevene orahe, lagano promiješajte i nanesite na tijesto namazano želeom. Posipajte sjeckanim orasima.
Pecite oko 30 minuta na 175 stupnjeva. Na pola pečenja kolač pokrijte papirom za pečenje.
Nema komentara :
Objavi komentar