Tijesto:
30 dkg brašna
1/2 praška za pecivo
pola maslaca
10 dag šećera
1 vanil šećer
1 jaje
oko 4 žlice marmelade od marelica
Premaz:
pola maslaca
10 dkg šećera
1 vanil šećer
3 žlice vode
30 dkg lješnjaka od toga pola mljevenih, pola nasjeckanih
Glazura:
10 dkg čokolade za kuhanje
oko 5 dkg maslaca
Umijesite prhko tijesto i ostavi u hladnjaku na bar pola sata. Lješnjake malo popržite, stavite u krpu i trljajte dok se ne ogule.
Za premaz zakuhati vodu i šećer, dodati maslac, kad se rastopi skloniti s vatre i dodati lješnjake. Sve zajedno izmiješati.
Tepsiju namazati i pobrašniti, staviti razvaljano tijesto, premazati marmeladom od marelice i povrh nje staviti premaz od lješnjaka.
Staviti u pećnicu koja je zagrijana na 180°C i peći oko 20 minuta.
Kada se ohladi odrezati rubove, narezati na kvadrate 6x6 i još dijagonalno, tako da se dobiju trokuti.
Rastopiti čokoadu, dodati maslac, promiješati i zatim kutove umakati u glazuru. Položiti na rešetku da se čokolada stvrdne.
Nema komentara :
Objavi komentar