Uvijek mi je problem za Badnju večer popuniti jelovnik nekim finim jelom "sa žlicom". Kad sam radila klasične riblje paprikaše i brodete svi su ih zaobilazili, a poslije sam saznala da se nikome ne da pljuckati male kosti uokolo. Onda sam iskombinirala 2-3 recepta i dobila ovo što vam nudimo.
Količina je za 6 osoba.Pripremite:
1 kg isfiletiranog bakalara – može i oslić, škarpina, morski pas...
2 veće glavice luka sitno narezane
2-3 češnja bijeloga luka
3/4 kg krumpira narezanoga na ploške
malo ružmarina
2 male žličice crvene paprike
2 žlice paradajz sosa
1 žlica brašna
3 dl bijeloga vina
sol, papar
maslinovo ulje
toplu vodu za nadolijevanje
Popržiti na ulju luk da postane staklast, dodati narezan češnjak, malo popržiti brašno, maknuti s vatre, dodati papriku i paradajz i zaliti s 1dl vina. U to dodati narezan krumpir, začine, sol i papar. Kad je krumpir prokuhao doliti vodom i skuhati ga do pola, preko krumpira naredati komade ribe, preliti preostalim vinom.
Ribu kuhati 10-tak minuta da se ne raskuha.
obozavam bakalar na bilo koji nacin. mi ga doma skoro uvik radimo na bjanko. ovo me sitilo da postoje i drugi recepti za bakalar- mljac!
OdgovoriIzbrišiMeni je najdraži na bijelo. Ove godine ga nisam jela pa baš razmišljam kako bih mogla pripremiti neku drugu ribu na taj način. (Maja)
OdgovoriIzbriši