Jeka za V-magazin
Tijesto:
3 jaja
6 žlica brašna
4 žlice šećera
4 žlice rastopljenog maslaca
1 žličica praška za pecivo
limunova korica
Tucite žumanjke sa šećerom, dodajte snijeg od bjelanjaka i brašno pomiješano s praškom za pecivo i limunovom koricom. Umiješajte maslac i pecite oko 20 minuta u namazanom obliku za torte. Ohladite.
Krema:
Od 1/2 l mlijeka, 2 jaja, 4 žlice vanil šećera i 4 žlice brašna skuhajte kremu. Čim je maknete s vatre umiješajte 2 vrećice želatine pripremljene po uputi s vrećice. Pustite da se hladi.
Istucite 400ml slatkog vrhnja u šlag, 1/2 kg svježeg sira tucite sa 100g šećera u prahu da bude glatko.
Spojite ohlađenu vanili kremu, šlag i sir u kompaktnu kremu, dodajte koricu jednog limuna. List biskvita navlažite zaslađenom vodom i izlijte kremu.
Hladite nekoliko sati, ukrasite šlagom ili komadićima voća.
Nema komentara :
Objavi komentar