petak, 2. listopada 2009.

Torta od sira


Jeka za V-magazin



Tijesto:

3 jaja
6 žlica brašna
4 žlice šećera
4 žlice rastopljenog maslaca
1 žličica praška za pecivo
limunova korica


Tucite žumanjke sa šećerom, dodajte snijeg od bjelanjaka i brašno pomiješano s praškom za pecivo i limunovom koricom. Umiješajte maslac i pecite oko 20 minuta u namazanom obliku za torte. Ohladite.


Krema:

Od 1/2 l mlijeka, 2 jaja, 4 žlice vanil šećera i 4 žlice brašna skuhajte kremu. Čim je maknete s vatre umiješajte 2 vrećice želatine pripremljene po uputi s vrećice. Pustite da se hladi.

Istucite 400ml slatkog vrhnja u šlag, 1/2 kg svježeg sira tucite sa 100g šećera u prahu da bude glatko.

Spojite ohlađenu vanili kremu, šlag i sir u kompaktnu kremu, dodajte koricu jednog limuna. List biskvita navlažite zaslađenom vodom i izlijte kremu.




Hladite nekoliko sati, ukrasite šlagom ili komadićima voća. 



















Nema komentara :

Objavi komentar