subota, 3. listopada 2009.

Sirni kolač




Pripremite:

za tijesto:

250g brašna
125g maslaca
70g šećera
1 jaje
prstohvat soli


za kremu:

1/2 kg svježeg sira
 2dl kiselog vrhnja
3 jaja
4 žlice šećera
2 paketića vanil šećera
limunovu koricu
100g grožđica

Miksajte sir i kiselo vrhnje da bude glatko. Tri žumanjka tucite sa šećerom i vanil šećerom da bude pjenasto. Umiješajte u sir te na kraju dodajte snijeg od 3 bjelanjka, 100g grožđica i naribanu koricu jednog limuna.



Tijesto zamijesite i razvucite u četvrtasti oblik za pečenje, izbodite ga vilicom i pecite 10 minuta na 180 stupnjeva.

Izvadite iz pećnice i ulijte kremu. Pecite još 25-30 minuta na 170 stupnjeva.









Nema komentara :

Objavi komentar