petak, 16. listopada 2009.

Krem juha od poriluka


Jeka za V-magazin


Pripremite:

3 srednje velika poriluka
7 dcl temeljca
3dcl vode
sol
svježe mljeveni papar
2 srednje velika krumpira
nekoliko žlica kiselog vrhnja
slanina / kockice kruha (po želji)


Očistite i na manje komade narežite bijele i svijetle zelene dijelove 3 srednja poriluka. Na malo maslinovog ulja pirjajte poriluk zalijevajući temeljcem ili vodom.

Posolite, popaprite svježe mljevenim paprom i štapnim mikserom napravite pire, dolijte oko 7dl temeljca i 3dl vode.



Zakuhajte. Narežite na male komadiće dva srednja krumpira i kuhajte da se juha zagusti. Na kraju umiješajte nekoliko žlica kiselog vrhnja. Ako želite krepku juhu zažutite malo suhe slanine i dodajte u svaki tanjur ili prepecite kockice kruha.







Nema komentara :

Objavi komentar