Tijesto:
2 jaja
5 žlica šećera
7 žlica brašna
½ praška za pecivo
1dl otopljenog maslaca
Istući žumanjke sa šećerom, umiješati prašak za pecivo u brašno, lagano umiješati snijeg od bjelanjaka i ohlađen otopljen maslac.
Krema:
jedan svježi sir (oko 1/2kg)
naribana korica limuna
5-6 žlica vanil šećera
3 jaja
2dl kiselog vrhnja
3 dl mlijeka
3 žlice brašna
100g grožđica
Istući mikserom sir i vrhnje da bude kremasto. Skuhati vanil kremu od 3dl mlijeka, 5 žlica vanili šećera, tri žlice brašna, 3 žumanjka. Ohladiti i umiksati u sir. Umiješati grožđice i snijeg od tri bjelanjka. Tijestom obložiti dno kalupa za tortu obilno namazan maslacem. Peći 20 minuta na 175 stupnjeva. Izvaditi iz pećnice, hladiti nekoliko minuta pa uliti nadjev.
Peći na 180 još 20tak minuta.
Tortu ohladiti u kalupu. Prije nego otvorite kalup, prođite uz rub toplim nožem.
Nema komentara :
Objavi komentar