ponedjeljak, 21. rujna 2009.

Knedle sa šljivama

 
 
 


Pripremite:


800g krumpira
2 žlice šećera
250g oštrog brašna
1/2 žličice praška za pecivo
4 žlice pšenične krupice
malo soli
2 jaja
5 žlica otopljenog maslaca


Skuhajte oko 800 g krumpira, ogulite i propasirajte. Dobit ćete oko 600g pirea. U krumpir dodajte 2 žlice šećera, 250g oštrog brašna, 1/2 žličice pecilnog praška, 4 žlice pšenične krupice, malo soli, 2 jaja i 5 žlica otopljenog maslaca.




Zamijesite tijesto i ako je još ljepljivo dodajte brašna toliko da dobijete mekanu, ali ne gnjecavu masu.





Načinite štrucu pa režite na komadiće u koje uvaljajte polovice velikih ili cijele manje šljive.




U puno slane vode kuhajte okruglice oko 15 minuta.




Prelijte ih na maslacu poprženim mrvicama ili servirajte samo s kiselim vrhnjem i šećerom.







Nema komentara :

Objavi komentar