Tijesto:
140g maslaca
100g šećera
250g brašna
1 jaje
malo soli
Nadjev:
4 žlice marmelade od bresaka ili marelica
5 bresaka
100g kupina
Hladan maslac smrvite s brašnom i šećerom, dodajte sol i umijesite s jajem i hladnom vodom. Stavite u hladnjak zamotano u plastičnu foliju na pola sata. Ogulite breskve (naglo ih umočite u vrelu vodu), prepolovite pa narežite na kriške - neoguljene breskve daju malo "jači " okus. Ocijedite ih u cjedilu.
Tijesto razvucite u pleh iz štednjaka, zadignite krajeve da čine malu "ogradicu", a možete umjesto velikog napraviti i nekoliko manjih tartova.
Namažite tijesto marmeladom. Složite kriške bresaka, a sredinu tijesta pokrijte kupinama.
Malo pospite smeđim šećerom i pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva.
ovo vam izgleda jako privlačno,blog vam je malo drugačiji od drugih.To mi se sviđa.
OdgovoriIzbrišiHvala! Upravo to smo i željele - da bude malo drugačiji.:)
OdgovoriIzbriši(Maja)