Pripremite:
600g purećeg filea
1 dl temeljca ili bijelog vina
100g maslina
kadulju
2 žlice sitno narezane suhe rajčice
sol
papar
maslinovo ulje
600
g purećeg filea narežite, posolite, lagano potucite i naglo popržite na
maslinovom ulju. Meso nemojte bosti vilicom nego ga okrećite hvataljkom.
Kad
je dobilo rumenu boju ostavite ga na toplom i priredite umak. Na ulje
ulijte 1dl temeljca i deglaziranjem ćete dobiti bogat, koncentriran
okus mesa. Ako nemate temeljca možete naliti i vodom ili bijelim vinom.
100 g zelenih odkoštenih maslina narežite na veće komade, a ako su
sitne samo ih prepolovite pa ih stavite na umak na kojem su se pekli
odresci.
Vratite
meso u umak, dodajte nekoliko listića svježe kadulje, popaprite blago
svježe samljevenim paprom. Po ukusu možete servirano meso posuti
sitno narezanim češnjakom.
Nema komentara :
Objavi komentar