ponedjeljak, 21. lipnja 2010.

Puretina s maslinama


 
Pripremite:

600g purećeg filea
1 dl temeljca ili bijelog vina
100g maslina
kadulju
2 žlice sitno narezane suhe rajčice
sol
papar
maslinovo ulje


600 g purećeg filea narežite, posolite, lagano potucite i naglo popržite na maslinovom ulju. Meso nemojte bosti vilicom nego ga okrećite hvataljkom.


Kad je dobilo rumenu boju ostavite ga na toplom i priredite umak. Na ulje ulijte 1dl temeljca i deglaziranjem ćete dobiti bogat, koncentriran okus mesa. Ako nemate temeljca možete naliti i vodom ili bijelim vinom. 

100 g zelenih odkoštenih maslina narežite na veće komade, a ako su sitne samo ih prepolovite pa ih stavite na umak na kojem su se pekli odresci.


 Vratite meso u umak, dodajte nekoliko listića svježe kadulje, popaprite blago svježe samljevenim paprom. Po ukusu možete servirano meso posuti sitno narezanim češnjakom.




Nema komentara :

Objavi komentar