petak, 17. srpnja 2009.

Punjene tikvice (i drugo povrće)




Pripremite:

1 veću tikvicu
2 rajčice
2 glavice luka
4 režnja češnjaka
bosiljak, timijan
sol
papar
maslinovo ulje
šalica mješavine riža, pir, ječam (ili samo riže)
250-300g mljevenog mesa (junetina ili miješano)
1 vrećica parmezana
1 loptica mozzarelle

(ako pazite na kalorije, izostavite sireve)



Prerežite tikvicu na nekoliko dijelova (ovisno o veličini), a zatim je izdubite tako da vam u njoj ostane dno. Rajčicu također izdubite, a luk samo očistite. Svo povrće kratko stavite u kipuću vodu i problanširajte.




Povrće stavite u hladnu vodu i iz luka izgurajte unutrašnjost, tako da vam ostanu 2-3 opne koje ćete puniti.(Birajte veće glavice pa iskoristite vanjsku.) Pripremite "punjenje".




Nasjeckajte glavicu luka i 4 režnja češnjaka te pirjajte na maslinovom ulju. Dodajte mljeveno meso, nasjeckanu unutrašnjost rajčica i tikvica. Začinite solju, paprom, bosiljkom, timijanom i drugim začinima po vlastitom ukusu. Dodajte šalicu mješavine riža, pir, ječam i dinstajte. Na kraju dodajte vrećicu parmezana i dobro promiješajte.



Poslažite povrće u posudu u kojoj će se peći, a zatim napunite smjesom. Podlijte pelatima u koje ste dodali začine i malo šećera (da ne bude prekiselo).




Pecite oko 25min na 180-200C.




Pred kraj narežite mozzarellu i poslažite po punjenom povrću.


1 komentar :

  1. parmezan.... mozzarella, jeeeee- lako je tak'!!

    :klopa:
    Volim juneće mljeveno, miješano ili (samo to ne) sama svinjećina me čine nezadovoljnikom....

    Good one! :)
    DD

    OdgovoriIzbriši