Pripremite:
1 veću tikvicu
2 rajčice
2 glavice luka
4 režnja češnjaka
bosiljak, timijan
sol
papar
maslinovo ulje
šalica mješavine riža, pir, ječam (ili samo riže)
250-300g mljevenog mesa (junetina ili miješano)
1 vrećica parmezana
1 loptica mozzarelle
(ako pazite na kalorije, izostavite sireve)
Prerežite tikvicu na nekoliko dijelova (ovisno o veličini), a zatim je izdubite tako da vam u njoj ostane dno. Rajčicu također izdubite, a luk samo očistite. Svo povrće kratko stavite u kipuću vodu i problanširajte.
Povrće stavite u hladnu vodu i iz luka izgurajte unutrašnjost, tako da vam ostanu 2-3 opne koje ćete puniti.(Birajte veće glavice pa iskoristite vanjsku.) Pripremite "punjenje".
Nasjeckajte glavicu luka i 4 režnja češnjaka te pirjajte na maslinovom ulju. Dodajte mljeveno meso, nasjeckanu unutrašnjost rajčica i tikvica. Začinite solju, paprom, bosiljkom, timijanom i drugim začinima po vlastitom ukusu. Dodajte šalicu mješavine riža, pir, ječam i dinstajte. Na kraju dodajte vrećicu parmezana i dobro promiješajte.
Poslažite povrće u posudu u kojoj će se peći, a zatim napunite smjesom. Podlijte pelatima u koje ste dodali začine i malo šećera (da ne bude prekiselo).
Pecite oko 25min na 180-200C.
Pred kraj narežite mozzarellu i poslažite po punjenom povrću.
parmezan.... mozzarella, jeeeee- lako je tak'!!
OdgovoriIzbriši:klopa:
Volim juneće mljeveno, miješano ili (samo to ne) sama svinjećina me čine nezadovoljnikom....
Good one! :)
DD