nedjelja, 20. lipnja 2010.

Ljetni čušpajz



Pripremite:

1/2 kg mladih žutih mahuna
1 veća koraba s lišćem
1 manja glavica mladog kelja
nekoliko mrkvica
1 glavica luka
tri češnja bijeloga luka
2-3 oguljene rajčice
sol
papar
malo vlasca


Na malo maslinovog ulja zažutite usitnjen luk, dodajte očišćene mahune i sitno nasjeckane listove korabice.


Dok se povrće pirja naribajte korabicu i lagano je posolite.


Blanširajte ne presitno narezan kelj, ogulite rajčicu. Dodajte u omekšale mahune. Pirjajte uz miješanje. Prelijte povrtnim temeljcem da prekrije povrće. Nemojte predugo kuhati da povrće ne izgubi tek - 20tak minuta je dovoljno.




Ako želite možete zagustiti čušpajz s nekoliko žlica prethodno prokuhanog prosa. Pred kraj dodajte usitnjen češnjak, soli ako je potrebno i malo svježe naribanog papra. Pospite vlascem. Varivo je jako ukusno i hladno ako mu dodate malo hladnog jogurta.






3 komentara :

  1. O da, ćušpajzi... agregati koji pokreću tijelo i dušu da veselo poskakuju.
    A ovaj (po svoj prilici) to čini u troskocima.
    Prst gore! :)

    DD

    OdgovoriIzbriši
  2. oprostite, al treca fotka odozgora mislim da ne spada u ovaj recept. Na njoj je zelena salata, mrkva i luk. Svjezi. Kao za mijesanu salatu. A recept je za varivo. Ili nisam nesto dobro razumjela?

    Lijep pozdrav :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ne, to nije zelena salata, već mladi kelj.

    OdgovoriIzbriši