1 šalicu šumskih jagoda
2 bjelanjka
10dkg šećera
Od šećera i dvije žličice vode napravite sirup. Tucite bjelanjke u snijeg, a kad je očvrsne lijevajte u njega sirup u tankom mlazu i nastavite tući da dobijete glatku, sjajnu, čvrstu pjenu. (Temperatura šećernog sirupa je jako visoka - ne bojte se svježih bjelanjaka.)
Vilicom malo zgnječite jagode i dodajte ih u pjenu, ukrasite cijelim jagodama.
Poslužite sa sladoledom ili kao dodatak u biskvitni kolač.
10dkg šećera
Od šećera i dvije žličice vode napravite sirup. Tucite bjelanjke u snijeg, a kad je očvrsne lijevajte u njega sirup u tankom mlazu i nastavite tući da dobijete glatku, sjajnu, čvrstu pjenu. (Temperatura šećernog sirupa je jako visoka - ne bojte se svježih bjelanjaka.)
Vilicom malo zgnječite jagode i dodajte ih u pjenu, ukrasite cijelim jagodama.
Poslužite sa sladoledom ili kao dodatak u biskvitni kolač.
Nema komentara :
Objavi komentar