utorak, 9. lipnja 2009.

Kolačos s trešnjama ili šumskim voćem



 

Tijesto:

200g mekog brašna
120g maslaca
50g šećera
1 jaje
pola žličice praška za pecivo
Zamijesiti tijesto, zamotati u prozirnu foliju i spremiti u frižider na pola sata.
Razvući na dno pleha i peći 10-15 minuta na 175 stupnjeva.


Skuhati vanil kremu:

3dl mlijeka zakuhati sa šipkom vanilije i 4 žlice šećera.
2 jaja istući sa 1dl mlijeka i 3 žlice brašna. Ukuhati u mlijeko. Na mlako tijesto namazati ohlađenu kremu.

 


Pripremiti voće:

Na 1kg voća napraviti sirup od 15dg šećera i dvije žlice vode. Kad je sirup gust ukuhati ocijeđeno voće (trešnje, jagode, maline, višnje...).
Prokuhati nekoliko minuta i maknuti sa štednjaka. U još vruće staviti 6 otopljenih velikih listova ili dva paketića želatine.
Kad se smjesa s voćem počne hladiti rasporedite je po kolaču.


Nema komentara :

Objavi komentar