subota, 13. lipnja 2009.

Čokoladne kocke








Biskvit:

14 žlica mekog brašna
1 prašak za pecivo
4 vrhom pune žlice kakao praha
3 žumanjka
5 žlica šećera
snijeg 3 bjelanjka
1dl mlijeka
125g otopljenog maslaca


Pomiješati 14 žlica mekog brašna, 1 prašak za pecivo i 4 vrhom pune žlice kakao praha. Istući 3 žumanjka s 5 žlica šećera, dodati smjesi snijeg od 3 bjelanjka, 1dl mlijeka i 125 g otopljenog maslaca. Usijati u smjesu praškaste sastojke. Lagano izmiješati.
Peći pola sata na 180 stupnjeva. Pri kraju pečenja prekriti kolač pek papirom. (Prvih 15 minuta ne otvarati pećnicu.)
Topao kolač natopiti s 2dl malo razblaženog ruma.Kad je tijesto hladno premazati ga želeom od ribizla ili nekom drugom kiselkastom marmeladom.

 Glazura:

3 žlice šećera rastopiti u 4 žlice mlijeka, rastopiti u tome 100 g dobre čokolade, dodati maslaca kao kutija šibica. Miješati da se izjednači, miješajući ohladiti i preliti po kolaču.

Nema komentara :

Objavi komentar