petak, 12. lipnja 2009.

Čokoladna torta
Biskvit :

2 jajeta
5 žlica šećera
5 žlica brašna
2 žlice kakao praha
1 prašak za pecivo
1/2 dl otopljenog maslaca
1/2 dl hladnog mlijeka


2 žumanjka istucite s 5 žlica šećera, istucite bjelanjke u snijeg, dodajte 5 žlica brašna, 2 žlice kakao praha i 1 prašak za pecivo. Praškaste treba promiješati pa kroz cjediljku usijati u jaja, uliti 1/2dl otopljenog maslaca, 1/2dl hladnog mlijeka. Pecite 40 minuta na laganijoj vatri. Kad je hladno prerežite, stavite u kalup za tortu i napunite kremom.

Krema:

1/2l mlijeka
4 žlice brašna
100g dobre crne čokolade
šećera po želji
6 većih listova želatine
600g vrhnja za šlag


Skuhajte kremu od 1/2 l mlijeka, 4 žlice brašna, 100g dobre čokolade otopljene, šećera koliko hoćete (ovisno koliko slatko volite). Namočite 6 listova želatine (onih većih ili desetak malih), ocijedite i stavite u kremu koju ste skinuli s vatre. Neka se hladi. Kad je sobne temperature istucite 600g vrhnja za šlag i smiksajte s kremom, neka se hladi pola sata u frižideru, pa ulijte na biskvit. Pokrijte biskvitom, zatim maknite kalup i na kraju premažite čoko-glazurom.

Glazura:
 
3 žlice šećera rastopite u 4 žlice mlijeka, rastopite u tome 100 g dobre čokolade, pa dodajte maslaca kao kutija šibica. Miješajte da se izjednači, miješajući ohladite i namažite na ohlađenu tortu.


Nema komentara :

Objavi komentar