Kroz oblake brašna i buku miksera, u mirisu dinstanog luka i rastopljenog sira naziru se dva vesela lica.
Kuhaju.
Kuhaju.
Iz različitih vremenskih sfera nanijele ih zvijezde nad istu tavu.
Sad se puši iz te tave i mirisi dopiru do vas.
U želji da s vama podijelimo radost i uživanje koje nam pruža
kuhanje zamijetili su nas i drugi pa je Jedozovni duo svoju ljubav prema dobroj
hrani predstavio i u medijima.
U oko 140 tekstova i recepata bile smo dio subotnjeg priloga Večernjeg
lista V magazin. Naše tekstove i recepte iz Večernjeg lista možete na blogu pronaći u rubrici V-magazin.
Jako nas je obradovalo kad su nas prijatelji obavijestili da je u
rubrici HTV-ove emisije "Dobro jutro Hrvatska" webom tjedna proglašen Jedozovni
duo.
Bile smo i dio emisije Ljetna slagalica u temi "Svi pišu kuharice"
u kojoj je Jeka bila gost uz Alma Čatlaka i Marca
Serru.
Naročita nam je čast i veliko veselje bilo sudjelovanje na 1. Zagreb
Chocofestu. Kao prijateljice festivala osmislile smo i organizirale nagradnu
igru za posjetitelje, a naši su recepti objavljeni u programskoj knjižici festivala...
...a kao prijateljice festivala sudjelovale smo i na CoffeeArtu, Festivalu kave Zagreb te je naš recept objavljen u programskoj knjižici!
Na 2. Zagreb Chocofestu sudjelovale smo kao prijateljice festivala te smo posebno za tu prigodu kreirale Zagrebačke čoko štrukle, ekskluzivnu slasticu Zagreb Chocofesta.
Link na tportal - Zagrebačke čoko strukle zvijezde otvaranja Chocofesta
Naš je blog sudjelovao i u cooking showu na dan otvorenja, naši su slatki recepti objavljeni u programskoj knjižici festivala, a jedan od njih, čokoladna krema s proseccom i na tportalu i Gastro.hr.
U veljači 2014. festival kave i čokolade ujedinili su se, pod novim nazivom Zagreb Coffee&Chocofest.
Na tom smo festivalu ponovo sudjelovale kao prijateljice festivala, autorice slastice i zaštitnog znaka festivala - Čokoličke torte!
... a Jeka je nastupila i u cooking showu s čokoladnom tjesteninom.
Na Zagreb Coffee&Chocofestu nastupile smo i 2015. godine, kao prijateljice festivala i kreatorice slastice, zaštitnog znaka festivala - Bučoka, kruha s bučinim brašnom i sjemenkama, a Jeka je nastupila u cooking showu sa sirovim slasticama.
Za 5. Zagreb Coffee&Chocofest Jeka je osmislila čokoladni kolač s kavom - Kafku.
Naše recepte možete pronaći i na Blender Online i My Taste.
Od prosinca 2014. do travnja. 2015. blog je sudjelovao i u projektu Jamnica Ja kuham za koji je Maja kuhala i fotkala, a Jeka pisala tekstove.
Od travnja 2015. Maja piše, kuha i fotka fitness i prilagođenu prehranu, za Fitness.com.hr.
Maja za Večernji list - Prevenirajte prehladu ovim neodoljivim obrocima
Maja u kratkom razgovoru za Ordinacija.hr - Trendovi u prehrani koje ćemo voljeti u 2016.godini
Maja za Ordinacija.hr - Pripremite ovaj zdravi božićni ručak!
Osim kolumne za Ordinaciju.hr te recepata za časopis Moje zdravlje, Maja dijeli recepte i na Burzi Hrane.
Od studenog 2016. Maja piše, kuha i fotka i za Priroda&Društvo.
Maja za Gastro.hr - Najdraža jela naših omiljenih gastro blogera
Od studenog 2016. Maja piše, kuha i fotka i za Priroda&Društvo.
Maja za Gastro.hr - Najdraža jela naših omiljenih gastro blogera
Osim preko bloga, Instagrama i naše Facebook stranice, možete nas kontaktirati i e-mailom.
Pišite nam na jedozovni.duo@gmail.com
Vaše Maja i Jeka! :)