subota, 8. lipnja 2019.

Kaša od ječmenih pahuljica, chija sjemenki i maka


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Ako volite mak, onda će vam se sigurno svidjeti ova kombinacija. Meni je inače jako ukusna s marelicama, ali s obzirom da domaće nisu još dovoljno zrele, upotrijebila sam maline i borovnice. Ovu kašu ne morate kuhati, ali onda sve sastojke ostavite dovoljno dugo da se namaču kako bi se svi okusi proželi.


Za jednu osobu pripremite:

2.5dl bademovog napitka ili mlijeka
3 žlice ječmenih pahuljica
1 žlicu mljevenog maka
1 žlicu chia sjemenki
prstohvat cimeta
1 žlicu sirupa od datulja ili sladilo po želji
100g bobičastog voća (maline i borovnice)


Mlijeko stavite u posudu debljeg dna, da uzavri na laganoj vatri. Dodajte ječmene pahuljice i mak, cimet i sladilo te miješajte par minuta. Maknite s peći i dodajte chia sjemenke.

Ostavite da se namače bar 15ak minuta, a možete i duže, da se kaša potpuno ohladi. Po potrebi još razrijedite mlijekom. Poslužite s malinama i borovnicama.





Nema komentara :

Objavi komentar