nedjelja, 30. lipnja 2019.

Granola od prosa - bez glutena i veganska


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

U slučaju da imate klimu i na 36C želite paliti pećnicu, a tražite zamjenu za klasične zobene pahuljice i kaše sa chia sjemenkama, isprobajte granolu od prosa. Proso je divna žitarica, bogata vlaknima i proteinima, a ne sadrži gluten. U ovoj granoli je možete kombinirati s predloženim, ali i raznim drugim sastojcima, npr. dodati kokos, čokoladu ili naknadno tijekom pripreme obroka dodati whey.

Pripremite:

150g prosa
150g lješnjaka ili drugih orašastih plodova
50g lanenih sjemenki
50g sjemenki suncokreta
30g sezama
3-4 žlice javorovog sirupa (ili meda ako niste vegan)
4 žlice kokosovog ulja
pola žličice-žličicu cimeta
četvrt žličice vanilije u prahu
50g sušenog ananasa
50g sušene papaje


Proso skuhajte u trostruko većoj količini vode i ostavite sa strane. Pećnicu upalite na 160C.

Nasjeckajte orašaste plodove, dodajte sjemenke i začine. Ako volite slađe i želite karamelast okus, dodajte još 2 žlice kokosova šećera.


Pomiješajte med i kokosovo ulje, malo ga zagrijte pa umiješajte u lješnjake i sjemenke. Zatim dodajte proso pa suho voće. Dobro promiješajte i istresite na tepsiju od pećnice obloženu papirom za pečenje.


Pecite 25 minuta pa promiješajte i pecite još 25-30 minuta. Ohladite, pospremite u staklenku. Poslužite s mlijekom, biljnim napitkom i voćem po želji.



Nema komentara :

Objavi komentar