četvrtak, 18. travnja 2019.

Krem juha od povrća


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Ova lagana krem juha odlična je zamjena za klasične krem juhe, koje se pripremaju sa zaprškama ili zgušnjavaju krumpirom. Ja sam upotrijebila malo zobenog vrhnja i nisam je dodatno zgušnjavala, no vi možete upotrijebiti mljevene zobene pahuljice.

 Pripremite:

2 srednje velike mrkve
2 korijena peršina
1 glavicu luka
1 manji korijen celera
1 manju glavicu brokule
1 manju glavicu cvjetače
himalajsku sol
svježe mljeveni papar
majčinu dušicu
100ml zobenog ili običnog vrhnja za kuhanje


Korijenasto povrće narežite, dodajte luk, stabljiku brokule i cvjetače pa prodinstajte u loncu na malo maslinova ulja. Podlijte vodom ili temeljcem. Dodajte začine i kuhajte na laganoj vatri, da povrće omekša. Sa strane skuhajte cvjetove brokule i cvjetače.

Dio dodajte u juhu i usitnite štapnim mikserom s ostalim povrćem, a dio brokule i cvjetače ostavite natrgan. Po potrebi dodajte još vode. Umiješajte zobeno vrhnje i ako želite gušću juhu, dodajte 2 žlice mljevenih zobenih pahuljica.








Nema komentara :

Objavi komentar