subota, 9. veljače 2019.

Čokoladna heljdina kaša s narančama


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Jako volim toplu čokoladu s chilijem ili kajenskim paprom pa me to inspriralo da napravim ovu slatku heljdinu kašu.
Dodatke možete birati prema vlastitom ukusu i naravno izostaviti kajenski papar, ako ne želite taj dodatni "kick". Ovaj je recept bezglutenski i prikladan za vegane.


Pripremite, za 2 zdjelice:

100g heljdine kaše
oko 3dl vode
2-3 žlice kakao praha
pola žličice cimeta
prstohvat himalajske soli
prstohvat kajenskog papra
sladilo po želji ili sirup od datulja
1-2dl kokosova mlijeka ili nekog drugog po želji
3 žlice nasjeckanih oraha
1 veću naranču


Stavite vodu da uzavri pa dodajte heljdinu kašu. Ostavite da se kuha 10-15 minuta. Zatim maknite s vatre pa dodajte još vode ili kokosovo mlijeko, ako volite kremastije. Umiješajte kakao prah, začine i zasladite po želji.


Naranču ogulite, narežite na kolutove. (Dio možete narezati i na komadiće.) Na tavi zagrijte malo sirupa od datulja ili  meda. Dodajte naranče i kratko propirjajte. Poslužite kašu s narančama i  sjeckanim orasima.

Ako želite, možete dodati i kockicu-dvije nasjeckane čokolade, a umjesto sirupa od datulja možete upotrijebiti Zero topping s okusom karamela.








Nema komentara :

Objavi komentar